10 bästa spelare som har blivit ägare till fotbollsklubbar

10 bästa spelare som har blivit ägare till fotbollsklubbar

Miami och Paolo Maldini

Legenden om “Milan” och all italiensk fotboll Paolo Maldini är för närvarande delägare till fotbollsklubben “Miami”. Som italiensk affärsman Riccardo Silva, som är Miami president, har Paolo Maldini en andel på 50% i klubben. Intressant, förutom detta, har ex-försvararen posten som chef för sportstrategi och utveckling av Milano.

Maldini föredrar själv inte att göra en division om vilken klubb som är dyrare för honom, med glädje att kombinera ansvarsfullt arbete i en position i Milano med status som medehavare till en klubb från USA.

“Jag kan säga att i 15 år har Miami varit mitt andra hem. Därför deltog jag med glädje i skapandet av en fotbollsklubb i denna stad och jag ser fram emot möjligheten att dra nytta av och utveckla våra avkommor, säger Maldini på en presskonferens som särskilt sammankallas för att presentera den nya klubben.

10 bästa spelare som har blivit ägare till fotbollsklubbar

Grundades 2015, tillbringade FC Miami sin första säsong ett år senare under ledning av Alessandro Nesta, som fungerade som huvudtränare. Laget spelade i den nordamerikanska fotbollslagen och vann till och med den reguljära säsongen 2017, vilket är sant och slutade sedan i semifinalstadiet i slutspelet. I november 2017 fattade Nesta ett beslut att lämna Miami för att senare leda Perugia i maj det följande året.

I 2018 vägrade fotbollsförbundet i USA statusen för en andra nivå liga efter MLS till den nordamerikanska fotbollsliga, vilket ledde till att mästerskapet avbröts, men det är planerat att fortsätta från 2020. På grund av detta var ödet “Miami” i limbo och det beslöts att skapa “Miami-2”, som tillkännagav att delta i NPSL – den fjärde högsta divisionen av nordamerikansk fotboll, som dock inte har något officiellt erkännande från Amerikanska fotbollsförbundet. De flesta av Miami fotbollsspelare har sedan flyttat och spelar nu för Miami-2, och det som väntar på klubben beror snart på Maldini och hans affärspartner. Bara de måste bestämma hur man ska vidareutveckla sina avkommor.