Ml. Boleslav – Jihlava 5:1

Ml. Boleslav – Jihlava 5:1

Ishockey spelare slog Mladá Boleslav i första omgången av gruppen med 5: 1 i Jihlava ext. De centrala bohemianserna har gjort ett viktigt steg för att rädda, bara 11 poäng nu på deras nuvarande motståndare, med femton kvar i spelet. Två mål var poäng av strejkarna Jakub Klepiš och Dominik Pacovský i jerseyen, båda lade till toppnivåhjälp. Alla mål föll under den andra perioden.

Mlada Boleslav-stadion kunde ha varit glad efter en halv minut, men Žejdl skulle behöva ta en puck till målet efter Wolfs pass. I ett annat farligt läge sköt Klepis, men gjorde bara målvakten Scarka i masken. Redan i första tredjedel slutade matchen för gäst Kaąybek, som straffades i slutet av matchen mot Vojtěch Němec. Dessutom ökade den centrala böhmiska strömmen Stříteský kasta en puck för pensionering.

Den dubbelträknade fördelen av hemmet överfördes till den andra tredjedelen och därvid öppnade poängresultatet efter 19 sekunder med ett exakt skott Klepis. I den fortsatta fördelen hittade Pabiška exakt Klepišs stick och han lyckades öka sitt andra mål till 2-0. I nästa omgång hade han två stora chanser. Den första stoppade honom, och den andra var ett bra jobb med Škarek.

Men han lutade sig sedan i pucken från den blå linjen Kotvan och hans projektil stannade i nätet. Boleslav ledde 3: 0 när han vann tre gånger i en numerisk fördel. Därefter kom målet i ett jämnt antal spelare när Klepis hittade Pacovsky, som slog Scarka på närmaste pol. Inom den rika händelsen slog gästerna också när den besegrade pucken framför målvakten Ruzicka hittade Zeman och släppte. Men det var inte allt – tolv sekunder innan den andra pausen gjorde han andra gången mellan skyttarna och Pacovský.