Om du hjälper laget och har en positiv effekt

Om du hjälper laget och har en positiv effekt

Är det faktum att du är en tillfällig tränare påverkar lägre stressnivåer?
– Naturligtvis. Mitt jobb fram till sommaren är på något sätt den bästa intervjun som du kan tänka dig. Jag försöker bara göra allt i min makt och få glädje av jobbet.

– Hur är det att förstå att du är 12 år äldre än Wayne Rooney?
– (skrattar). Jag träffade Wayne den här julen. Han har nu mer hår än 10 år sedan. Han ser bra ut – för Wayne. Wayne är en fantastisk kille med en bra karriär. Han var en av de första som önskade mig lycka till. Efter matchen med Cardiff talade vi. Bra kille.

– Förhindrar ditt kontrakt några specifika saker? Till exempel fallskärmshoppning.
– Nej, ja, jag tittade inte ens på det. [Ole gör det också klart att hon inte ser spelarkontrakt och gäller inte dem]

– Om en spelares kontrakt inte förnyas, hur informerar klubben honom om det? [med en tydlig aning om situationen med Antonio Valencia]
– Träningsrapporter tror jag. Detta är naturligt. Jag pratar direkt med fotbollsspelaren, och sedan är klubben redan knuten till agenter. Jag har inte pratat med agenter än mycket – jag ångrar inte det. Detta är VD: s arbete. Så i alla klubbar – det är inte nödvändigt att prata om löner med mig.
Hur skulle Sulskher dela sådan information med avdelningen:
“Tyvärr, [spelare], vi förnyar inte ditt kontrakt. Du hade 12 fantastiska år på klubben, en bra karriär, men jag tror att du förtjänar att fortsätta spela, och vi kan inte lova dig nästa säsong. Vi köpte [eller lånade från akademin] en ung pojke som kommer att ta din position. För att utöka din karriär, leta efter en annan klubb. ”

– När det gäller klubben legender är det möjligt att stöta på sentimentalitet?
– Naturligtvis var det också med mig när kontraktet förlängdes i 1-2 år med villkoret att jag bara får pengar för matchen.
Om du hjälper laget och har en positiv effekt på stämningen i omklädningsrummet, kommer kontraktet att förlängas. Eftersom sådana spelare gör dussintals andra ännu bättre. Men ibland måste du hugga av axeln och berätta sanningen. Det här är den svåraste delen av jobbet.