Phoenix Riding och Didier Drogba

Phoenix Riding och Didier Drogba

Fotbollsverdenen är en intressant och till viss del särskild del av det dagliga livet i ett samhälle. Mycket här lever inte enligt allmänt accepterade lagar, men enligt speciellt utvecklade regler och begrepp. Men i fotboll, såväl som i vardagen, sker också historier när människor från botten slås ut som stora chefer. Detta händer inte så ofta och är i regel knutet till affärsintressen, men det är faktum att tidigare och nuvarande spelare är bland ägare eller medägare till klubbarna.

Ungefär tio av de mest kända företrädarna för fotbollsverdenen, som lyckades förvärva en hel del egendom och förbindelser i denna bransch, kommer att diskuteras.

Phoenix Riding och Didier Drogba

Klubben, som grundades 2014 i början, kallades “Arizona United”, men den 28 november 2016 bytte den ägare, och döptes senare till “Phoenix Rising”.

I april 2017 flyttade den framstående Ivorian Chelsea Forward Forward Didier Drogba till Phoenix Rising som fri agent, som omedelbart blev ägare till en del av klubbens aktier. Förutom Drogba är medeägarna till Phoenix välkända utländska basebollspelare Brandon McCarthy, DJ Diplo och musiker Pete Wentz.

10 bästa spelare som har blivit ägare till fotbollsklubbar

I 2017 lyckades Phoenix Rising, tillsammans med ankomsten av Drogba, få in sina rader några fler fotbollsstjärnor i en ålder som inte ville avsluta sin professionella karriär. Så såg engelsmannen Sean Wright-Phillips och den mexikanska Omar Bravo i klubben.

För närvarande spelar Phoenix Rising i USL, den andra rankade divisionen av nordamerikansk fotboll, men i februari 2018 höll 18 ägare till klubben, inklusive Drogba, ett möte som resulterade i beslutet att förbereda klubben för ansökan om deltagande i MLS.