Sedan han gick med i klubben till nya ägare

Sedan han gick med i klubben till nya ägare

Salford City och Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville, Phil Neville och Nicky Butt

Salford City är en semi-professionell fotbollsklubb från Salford (Greater Manchester), grundad 1940 och förvärvades i mars 2014 av ex-Manchester United-stjärnorna Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary och Phil Neville, liksom Nicky Butt.

Några månader senare fattade MJs legender ett gemensamt beslut att sälja 50% av klubbens aktier till Singapore-miljardären Peter Lim, som också är ägare till Valencia, Spanien. Därefter äger Giggs, Scholes, Neville och Butt exakt 10% av klubben.

Sedan han gick med i klubben till nya ägare har Salford City tagit ett seriöst steg framåt och har stigit i klassen redan i två divisioner. Nu spelar laget i National League – den femte nivån i systemet för fotbollsliga i England divisionen. Efter 16 omgångar leder Salford City divisionen och ser allvarligt på att bli befordrad till medlem i Second Football League of England (EFL League Two).

Tidigare erkände Ryan Giggs i en intervju att målet för Salford City-ägare för de närmaste 15 åren är att få klubben till Championship, den näst bästa professionella engelska fotbollsdelen efter Premier League.

San Diego 1904 och Eden Hazard

En annan amerikansk klubb på vår lista är San Diego 1904. Den grundades i juni 2017 av en grupp nuvarande fotbollsspelare ledda av Chelsea-stjärnan och belgiska landslaget Eden Hazard. Förutom honom ingår medeägarna i San Diego 1904 den senegalesiska framåt Shanghai Shanghai Shenhua Demba Ba, den franska mittfältaren Al Nasr från Förenade Arabemiraten Yoan Kabay och en annan senegalesisk framåt Moussa Sou, som nu representerar Shabab Al Ahly Från UAE.